Usein kysyttyjä kysymyksiä

USEIN KYSYTTYJÄ KYSYMYKSIÄ

Mikä on korko?

Korko on lainarahan hinta.

Mitä teen, jos en pysty maksamaan lainaa takaisin?

Ota pikaisesti yhteyttä luotonantajan asiakaspalveluun. Näin voitte löytää molempia tyydyttävän ratkaisun. Älä yritä vältellä velvollisuuksiasi, sillä siitä koituu ylimääräisiä kustannuksia myöhemmin.

Suunnitelmallisen rahankäytön ja taloudenhallinnan avulla voit varmistaa, että pystyt maksamaan lainan takaisin ajallaan.

Miten voin arvioida luotonantajia?

Luotonantajia on niin paljon, että tarvitessasi luottoa löydät todennäköisesti sinulle sopivan vaihtoehdon. Palvelujen laatu kuitenkin vaihtelee, kuten millä tahansa muullakin toimialalla.

Siksi kannattaa vertailla lainatarjouksia, korkoja ja lainaehtoja. Jos jokin asia lainaehdoissa jää epäselväksi, kuten esimerkiksi lainan kokonaiskustannukset, ota yhteyttä luotonantajan asiakaspalveluun.

Luotonantajan kyky vastata sinua askarruttaviin kysymyksiin auttaa arvioimaan luotonannon ammattimaisuutta.

Voit myös kysyä ystäviltä ja tutuilta heidän kokemuksiaan eri luotonantajista.

Mikä on todellinen vuosikorko ja miten se lasketaan?

Lainasopimuksessa tulee ilmoittaa todellinen vuosikorko, joka lasketaan aina samojen periaatteiden mukaisesti. Korkoprosentti saadaan laskemalla luottokustannukset vuosikorkona luoton määrälle lyhennykset huomioon ottaen.

Todellisen vuosikoron laskennassa huomioidaan laina-aika, luoton kokonaiskustannukset eli perityt korot ja kaikki muut maksut:

  • Käsittelymaksut
  • Maksujen suorittamiseen ja lainan vastaanottamiseen käytetyn tilin ylläpitomaksut
  • Maksun suorittamista ja lainan vastaanottamista varten tehdyt maksut
  • Muut maksuihin liittyvät kustannukset, ellei tilin avaaminen ole vapaaehtoista ja tilin kustannuksia ole esitetty selkeästi ja erillisesti lainasopimuksessa ja muissa kuluttajan kanssa tehdyissä sopimuksissa
  • Vakuutusmaksut, jos vakuutus on lainan edellytyksenä